NE PREPORUČUJEMO Ledova smrznuta pizza Capricciosa zapravo podsjeća na pizze iz Domino’sa
Smrznute pizze legitiman su žanr brze kućne ali i restoranske prehrane. Krušno tijesto dobro podnosi zamrzavanje, pa bezbroj restorana i pekarnica širom svijeta, umjesto da svaki dan mijesi i valja tijesto za svježu pizzu, koristi smrznuto tijesto ili gotove smrznute pizze, koje su često polupečene prije zamrzavanja.
adsense_content_v3
Smrznute su pizze iznimno važan segment globalne prehrambene industrije. Tržište smrznutih pizza lani je vrijedilo oko 16,2 milijarde dolara, sa očekivanim godišnjim rastom od 5,3 posto u idućih pet godina. Budući da nikad dosad, barem ne svjesno, nismo probali smrznutu pizzu, večeras smo u susjedskom supermarketu kupili Ledovu Capricciosu od 330 grama za 19,99 kuna.
Capricciosu veličine male pizze u većini zagrebačkih pizzerija, ispekli smo prema uputstvima na kutiji: deset minuta na 200 stupnjeva. Pizza je u pećnici lijepo porumenila, a mjehurići su se umjesto na rubovima, pojavili bliže srednjem dijelu pizze.
Nadjev je obilan i nije sasvim loš. Super je što Ledo koristi mozzarellu, a ne one grozne plastične gaude kakve na pizzu stavlja jedno 90 posto hrvatskih pizzerija. Šunka također nije nepodnošljiva a maslina i šamoinjona je zaista mnogo.
Sve to, međutim, ne vrijedi previše jer tijesto ništa ne valja. Tijesto na rubovima ima teksturu keksa, a u sredini teksturu i okus starog podgrijanog kruha. Tijesto Ledove Capricciose ustvari jako podsjeća na tijesto pizze iz Domina. Ledova smrznuta pizza nije nejestiva, ali nešto je bolje naručiti dostavu iz lokalne pizzerije, ako u susjedstvu imate bilo što solidno.


